پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند چین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در غرب آسیا هشدار داد جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره تحولات ایران جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی

واکنش شورای امنیت به کودتای نظامی در نیجر

اعضای شورای امنیت ضمن مخالفت با تغییر غیرقانونی دولت در نیجر، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط رئیس جمهور این کشور و اطرافیان او شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 29
کد خبر: ۱۹۶۷۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد بامداد شنبه طی بیانیه‌ای کودتای نظامی در نیجر و سرنگونی دولت این کشور را محکوم کرد.

 

در این بیانیه آمده است: «ما اقدامات خلاف قانون اساسی برای تغییر قدرت در نیجر را به‌شدت محکوم می‌کنیم. ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط محمد بازوم رئیس جمهور منتخب نیجر، خانواده وی و اعضای کابینه او هستیم».

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، شورای امنیت ضمن حمایت از موضع اجتماع اقتصادی کشورهای غرب آفریقا در مقابله با کودتا در نیجر، نسبت به تأثیر منفی تغییرات غیرقانونی دولت‌ها در منطقه ابراز نگرانی کرد.

 

منابع امنیتی نیجری، بعدازظهر چهارشنبه خبر داده بودند نیروهای گارد ریاست جمهوری، «محمد بازوم» رئیس جمهور این کشور را در کاخ ریاست جمهوری در نیامی -پایتخت نیجر- تحت محاصره درآورده‌اند.

 

گارد ریاست جمهوری نیجر، نیز روز پنجشنبه در پخش زنده شبکه تلویزیون ملی این کشور (ORTN) رسما تایید کرد که با کودتا قدرت را در دست گرفته‌ است. به دنبال این اعلام، ارتش نیجر نیز حمایت خود را از پایان دوره حکومت محمد بازوم اعلام کرد.

 

تلویزیون رسمی نیجر، روز جمعه اعلام کرد که ژنرال «عبدالرحمن تیچیانی» فرمانده گارد ریاست جمهوری این کشور به عنوان رهبر جدید نیجر و رئیس شورای انتقالی این کشور تعیین شده است.

 

ژنرال تیچیانی در نطقی که از تلویزیون ملی این کشور پخش شد، اعلام کرد که سربازانش به علت «نابسمانی اوضاع امنیتی» قدرت را به دست گرفته‌اند./ فارس

ارسال نظر